marți, 19 octombrie 2010

Lumea aceasta este o iluzie



Este greu sa spui acest lucru, atunci cand este singurul loc cunoscut in care ne manifestam. Si totusi este purul adevar. De cand am hotarat sa ne separam de Divinitate, devenind independenti, aceasta realitate pe care ne-am creat-o a devenit tot mai prezenta, in aceste timpuri, acaparand marea majoritate a sufletelor care nu pot concepe ca realitatea este de fapt cu totul alta, total diferita acesteia. Cei care gandesc altfel sunt considerati de ceilalti niste caraghiosi, sau mai stiu eu cum, dar ei sunt adevaratii vizionari si oameni care traiesc in adevarata Realitatea creata de Divinitate. Este dificil pentru acesti vizionari, acum fiind in minoritate, desi forta spirituala data de Divinitate, este infinit superioara celor care le vor din ignoranta pieirea sau pur si simplu nu-i inteleg denigrandu-i.

Adevarata Realitate este ca noi toti apartinem Divinitatii, Totului creator, orice forma de separare de aceasta ducand la suferinta si ignoranta, aceasta fiind de fapt realitatea lumii mici in care traim acum.

Din fericire schimbarea este singura constanta universala, cea care reinoieste si modifica totul si aceasta va veni, deja este aici daca nu ati observat. Aceasta schimbare va modifica total lumea asa cum o stim si va trebui sa alegem daca vrem sa ramanem impreuna cu Divinitatea creatoare sau dorim sa traim separati de aceasta intr-un loc pe masura ignorantei noastre. Este la indemana noastra sa alegem, decizia ne apartine, doar ca nu mai avem mult timp la dispozitie. Nu mai putem oscila intre cald si rece, nu mai putem pune interesele personale minuscule inaintea evolutiei spirituale. Suntem prea importanti sa nu realizam aceasta dar totusi totul depinde de noi pentru ca am primit liberul arbitru, nu suntem niste marionete ale Divinitatii, deci noi ne cream propria realitate. Avem puterea sa cream ceva minunat daca ne dorim din tot sufletul si ne imaginam acest lucru.

Probabil multi oameni ar spune ca ar trebui sa cobor cu picioarele pe pamant si sa vad realitatea din jurul meu, de fapt ma confrunt din ce in ce mai des cu acest lucru. Nu stiu cum le este lor, cred ca nu prea bine din moment ce nu inteleg mersul firesc al lucrurilor, dar as dori sa le spun ca sunt cu picioarele foarte bine infipte in pamant, dar am crestetul spre zarile inalte. Este un principiu natural, chiar si cei mai inalti copaci au nevoie de radacini strajnice ca sa poata supravietui. Noi oamenii am schimbat aceasta ordine fireasca a naturii modificand-o in conformitate cu necesitatile noastre marunte, uitand ca adevarata abundenta salasluieste in sufletul fiecaruia.

Evident ca si mai multi ar intreba cum ar putea sa-si imagineze situatii sublime cand ei traiesc inconjurati de probleme care parca se acutizeaza cu fiecare zi care trece. Ei bine, trebuie sa stim ca acele probleme noi insine ni le-am creat depinzand prea mult de altii si prea putin de potentialul nostru. Foarte multe probleme sunt create artificial prin intermediul presei si televiziunii, care parca s-au hotarat sa scoata toata murdaria la suprafata, iar multi dintre cei care privesc hipnotizati la acele imagini terifiante cu ucigasi, hoti, calamitati si alte bazaconii, cred cu inversunare ca aceea este realitatea. Simt o mila profunda pentru acestia, pentru ca in sufletul lor este o lupta continua pana la epuizare fizica si psihica.

Solutia dupa mine ar fi sa schimbam canalul, poate dam de o emisiune interesanta care in loc sa ne darame psihic ne va ajuta sa ne revenim. Daca nu gasim un canal interesant putem pleca in natura, poate chiar in gradina noastra sau intr-un parc unde energia acesteia ne poate readuce la liman. Putem sa ne intalnim cu o persoana care ne inspira sau putem asculta o muzica buna. De ce trebuie sa ne facem singuri rau? Ar trebui sa incetam sa mai fim atat de masochisti, ar trebui in sfarsit sa incepem sa ne iubim pe noi insine putin cate putin, pentru ca doar atunci ii vom putea iubi cu adevarat pe cei din jurul nostru si vom fi iubiti la randul nostru.
Iar Realitatea noastra, in acel moment, va arata cu totul altfel, infinit mai frumoasa si mai plina de inteles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu