duminică, 31 octombrie 2010

Dwapara Yuga


Dwapara Yuga


Aceasta teorie a marilor anotimpuri prin care trece umanitatea este o mare revelatie si intelegerea ei ne ajuta foarte mult in explicarea acestor stadii si perioade strabatute de omenire.
Aceste epoci sunt rezultatul apropierii si departarii sistemului solar de ceva anume, centrul galaxiei sau altceva nu stim sigur, dar acest ceva asigura inclusiv energia spirituala. In cartea sa "Invatatura sacra", Sri Yukteswar spune:

Din astronomia orientala am invatat ca Lunile se invartesc in jurul planetelor lor. Planetele invartindu-se in jurul propriilor lor axe, graviteaza impreuna cu lunile lor in jurul soarelui. Soarele, impreuna cu planetele sale, si cu fiecare din Lunile acestora, se roteste in jurul unei stele duble (asemenatoare siesi) in aproximativ 24000 terestri. Acest fenomen ceresc determina o miscare retrograda a punctelor echinoctiale in jurul zodiacului. Soarele mai are si o alta miscare, in virtutea careia el graviteaza in jurul unui mare centru numit Vishnunabhi, care este locul lui Brahma, puterea creatoare, magnetismul universal. Brahma dirijeaza dharma, virtutea mentala a lumii interioare.

Cand Soarele, in miscarea sa de revolutie in jurul dublurii sale, ajunge in punctul cel mai apropiat de acest mare centru, unde salasluieste Brahma - un eveniment care se produce cand echinoctiul autumnal cade la inceputul Berbecului -, dharma sau virtutea mentala atinge atunci un asemenea grad de dezvoltare, incat omul este capabil sa inteleaga totul, chiar si tainele Spiritului.

Punctul de maxima apropiere se afla intre doua Satya Yuga iar punctul de maxima departare intre doua Kali Yuga.

Satya Yuga este epoca Adevarului, in care totul este sub influenta lui Dumnezeu si in care totul este asa cum ar trebui sa fie. Fiintele umane traiesc nelimitat sau atat cat este nevoie. O Satya yuga tine 4000 de ani si este urmata de o a doua Satya care corespunde departarii de Soarele central spiritual.

Tetra Yuga este perioada in care spiritualitatea si energia, varsta si chiar dimensiunile oamenilor diminueaza cu o treime, existand doua treimi virtute si o treime pacat.

Dwapara yuga este perioada in care virtutea si pacatul sunt in proportii egale, desigur varsta oamenilor si dimensiunile oamenilor si celorlalte fiinte diminuand in continuare.

Kali yuga este iarna spirituala in care virtutea detine doar o treime iar pacatul doua treimi, varsta omului scazand sub 100 de ani, la fel si dimensiunile sale fizice si cunoasterea si intelepciunea sa. Este epoca marii degradari spirituale. Se poate spune ca in kali yuga nu mai ramane nici macar un sfert din ce a fost in satya yuga.



Toate aceste epoci sunt urmate si precedate de o perioada de tranzitie numita sandhis si care tine 10% din durata lor.

Umanitatea a intrat in Dwapara yuga incepand cu anul 1900.

Aceste revelatii insotite de cea mai pretioasa si anume faptul ca aceste epoci nu tin milioane si sute de mii de ani ci de la 1000 la 4000 de ani sunt facute de marele Babaji (prin Sri Yukteswar Giri, guru of Paramahansa Yogananda) , acest ultim mare inger daruit de Dumnezeu hinduismului dar si intregii uamnitati.

Ultima Kali yuga s-a incheiat in anul 1600 fiind urmata de o perioada de 100 de ani , urmata la randul ei de perioada de 200 de ani ce precede Dwapara.

Asadar avem 110 ani (sau 310 daca consideram si cei 200 de ani ce preced epoca) de Dwapara si ne apropiem cu minunata corabie numita Pamant de acel centru spiritual.

Asadar in urmatorii 1900 de ani durata medie de viata va creste spre 200. Vedeti , apropos de asta, ca e normal ca si varsta de pensionare sa creasca… :)



Acest minunat si revelator calcul de arata ca ultima Kali yuga a inceput in anul 500 daca luam in calcul si suta de ani care o precede. Acest an 500 reprezinta cel mai departat punct de centrul spiritual de care vorbeam. Cea mai mare departare de Dumnezeu a acestei planete. Nu intamplator Dumnezeu se intrupeaza in cel mai greu moment al umanitatii, cu 500 de ani inainte de cel mai departat punct.

Anul 700 i.en. reprezinta inceputul penultimei kali yuga, iar anul 2900, respectiv 3100 inceputul penultimei Dwapara yuga.

Acest lucru este foarte important deoarece exact in aceasta perioada are loc Potopul.

Adam si patriarhii acestei lumi au trait cu totii in Tetra Yuga perioada in care vartsta omului iata se apropie de 1000 de ani scazand pe masura ce sistemul solar se departeaza de centrul spiritual.

Asadar oamenirea parcurge acum drumul invers si in urmatorii 5000 de ani vom ajunge iarasi sa ne apropiem de varsta lui Adam si chiar de dimensiunile lui. Noi suntem niste pitici acum pe langa el.

Asadar cu fiecare zi planeta primeste tot mai multa lumina.

Dar se pare ca aceste mari perioade sunt insotite de mari cataclisme tocmai pentru a usura trecerea si intrerupe legatura intre ele.

Pamantul inca mai taraste dupa el nedreptatile , dezordinea si dizarmonia din Kali yuga. Nu pentru multa vreme se pare.Cel mai frumos este ca ne apropiem de acest centru spiritual. Ne apropiem de Dumnezeu adica.

Iar faptul ca armada extraterestra inconjoara aceasta planeta arata ca judecata si distrugerile si cataclismele ce vor veni nu vor distruge total tehnologia acestei lumi, desi nu ar fi deloc rau sa ne intoarcem la o viata in mijlocul naturii, spirituala desigur.

sursa: http://nibiru-sfarsitul-lumii.blogspot.com

Un comentariu:

  1. Suntem in plina Revelatie(apocalipsa), nu-i asa?
    Daca am avut vreodata un vis mai presus de orice, acela a fost sa aflu raspuns la toate intrebarile.
    Satisfactia e tot mai mare cu fiecare zi pentru ca totusi nu am crezut ca acest lucru chiar este si posibil...
    Cine si-ar fi imaginat ca Dumnezeu o sa ne dea atentie noua, niste furnici, din miliarde de alte furnici...
    Un sfarsit de an binecuvantat si plin de revelatii! :)

    RăspundețiȘtergere