luni, 11 octombrie 2010

Eternul feminin


Credeti sau nu dar multe din problemele noastre actuale survin din cauza faptului ca femeia nu-si are locul cuvenit in societate. Aceasta emancipare feminina artificiala, in loc sa ne apropie ca si sexe, a creat o prapastie si mai mare intre noi. Dar chiar daca aparent suntem doua insule, totusi oricat de adanc ar fi oceanul , undeva se produce unirea celor doua insule, este in natura lucrurilor sa fie asa.

Aceasta "civilizatie" prin pangarirea sexului feminin (desconsiderare, pornografie, neoferirea unei sanse egale) si-a pangarit propria Mama -Pamantul, cea care ne-a dat viata si ne-a ajutat sa evoluam (pe unii). Ce a rezultat din acest fapt a dus la exacerbarea partii masculine mentale si violente in detrimentul celei feminine iubitoare si pacifiste. Din pacate partea feminina, in cea mai mare parte, pentru a contracara aceasta forta masculina exacerbata, a devenit ea insasi masculina in comportment sau, in lipsa de optiuni si posibilitati, s-a degradat decazand in dizgratie. Cred ca a venit vremea sa remediem aceasta situatie aberanta pentru ca nu face bine nimanui.

Din pacate una din trei femei este abuzata iar acest fapt afecteaza vibratia planetei noastre, pentru ca toata aceasta negativitate este preluata de Mama Pamant, iar la un moment dat din aceasta cauza se va produce o bine meritata purificare. Si nu cred ca avem dreptul sa dam vina pe altceva sau altcineva in afara de noi insine.

O solutie ar fi sa ne privim in oglinda (in ochii partenerului) si sa realizam ca suntem cu totii fiinte superioare si egale, pentru ca noi toti avem si masculin si feminin incorporat in noi iar omul perfect este acela care detine aceste doua parti in echilibru (androginul primordial). Divinitatea probabil a creat aceste doua sexe pentru a ne putea descoperii pe noi insine mai usor, doar ca noi nu prea am inteles acest lucru iar acest fapt ne duce la pierzanie.

4 comentarii:

  1. Foarte frumos si inspirat text.
    Iisus spune prin Jacob Lorber in casa Domnului ca , simbolic, coasta lui Adam din care a fost creata Eva, reprezinta iubirea de sine a barbatului pe care Dumnezeu a scos-o din interiorul lui Adam, din ea modeland-o pe Eva...
    Numai Dumnezeu ne poate reda pe noi noua insine.
    Numai alaturi de El putem experimenta adevarata fericire, inclusiv in cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de apreciere si intr-adevar doar Dumnezeu din noi insine ne poate reda adevarata identitate. Sa speram ca oamenii se vor trezi in curand si vor repara raul facut.
    Salutari din varf de munte

    RăspundețiȘtergere
  3. Barbatii au folosit din plin conceptul "Adam si Eva" arogandu-si dreptul de viata de moarte asupra femeii... mult timp ..prea mult timp.
    Acum am auzit si o varianta feminista a conceptului ...Dumnezeu l-a facut pe barbat prima data doar pentru ca pentru a realiza o capodopera este nevoie de o ciorna...
    Ce conteaza acum este doar faptul ca avem nevoie de dragoste...si trebuie sa invatam sa o daruim inainte de a o primi...
    Salutari de la oras....

    RăspundețiȘtergere
  4. Totusi termenul ciorna nu cred ca e prea inspirat in context. Mai repede o completare fara de care partea masculina nu are sens.

    RăspundețiȘtergere