vineri, 22 octombrie 2010

Doar oamenii fericiti, extaziati, cei care canta si danseaza isi doresc ca aceasta planeta sa supravietuiasca pentru totdeaunaCei nefericiti sunt foarte periculosi pentru simplul motiv ca nu le pasa daca pamantul supravietuieste sau nu. Sunt atat de amarati sufleteste incat au impresia ca ar fi mult mai bine daca totul s-ar sfarsi. Care mai e farmecul vietii daca traiesti in nefericire? Doar oamenii fericiti, extaziati, cei care canta si danseaza isi doresc ca aceasta planeta sa supravietuiasca pentru totdeauna.

Seriozitatea excesiva este o boala sufleteasca, dar sinceritatea este un cu totul alt fenomen. Un om serios nu e capabil sa rada, nu poate dansa, nu se poate juca. El se controleaza in permanenta, a devenit propria temnita. Omul sincer se poate bucura intr-un mod sincer, poate rade si dansa liber. Iar in bucurie corpul, sufletul si mintea se reconecteaza, diviziunile disparand, deci dispare personalitatea schizofrenica. Bucuria, rasul ne redau energia, dar privarea de acestea duce la mutilare spirituala. Cei care constientizeaza acest lucru invata incontinuu cum sa fie mai fericiti, mai meditativi, cum sa rada mai mult, astfel traind si iubind mai intens, imprastiind razele lor in toata lumea.

Aceasta este singura protectie impotriva armelor nucleare. Daca oamenii de pe intreg globul pamantesc ar invata sa iubeasca, sa se bucure, sa danseze, politicienii ar ramane stupefiati: Ce s-a intamplat? Intreaga lume a luat-o razna! Oamenii fericiti, multumiti nu pot fi aceia care ar putea fi fortati sa ucida alti oameni care nu le-au facut nici un rau. Nu este surprinzator faptul ca cele mai competitive armate de-a lungul istoriei au fost reprimate sexual - doar acesti oameni tind sa fie distructivi. Tocmai acesta ii obliga sa distruga ceva, orice.

Te-ai urmarit vreodata de-a lungul vietii atunci cand esti fericit, plin de viata, iti doresti foarte mult sa creezi ceva. In schimb atunci cand esti nefericit vrei sa distrugi ceva. E ca o razbunare. Daca armatele sunt mentinute in aceasta stare de represie sexuala pana in momentul in care trebuie sa ucida, tocmai acest fapt devine o satisfactie. Cel putin isi descatuseaza energiile reprimate, binenteles intr-un mod inuman si morbid.

Ati observat pictorii, poetii, sculptorii, dansatorii nu-si reprima niciodata latura sexuala. De fapt intrec masura in privinta iubirii sexuale. Ei iubesc prea muti oameni deodata, probabil doar o persoana nu e suficienta pentru a-si manfesta pleaplinul sentimental. Au fost condamnati de catre preoti de-a lungul timpului drept oameni de o calitate inferioara. Si tocmai ei sunt cei care au creat ceva minunat in aceasta lume, au contribuit la evolutia ei spirituala creand flori ale bucuriei, ale muzicii si dansului. Este o caracteristica fundamentala a evolutiei prin care daca nu creezi nu poti fi demn de numele OM. Creativitatea voastra va confera libertate, forta, inteligenta si constiinta.

Cu ce au contribuit popii in lume? Au ars femei, etichetandu-le drept vrajitoare. Au omorat oameni doar pentru ca apartineau altor religii. Nu au ajutat la inaltarea pamantului si nici a vietii. Avem nevoie sa aratam mult mai mult respect oamenilor creativi la orice nivel ar fi acestia. Si mai ales ar trebui sa invatam sa ne putem transforma energiile vitale astfel incat sa nu fie reprimate, ci sublimate in iubire, ras, si bucurie. Asfel pamantul nostru va deveni mai mult decat un adevarat Rai, chiar nu-i nevoie sa plecam nicaieri pentru a-l gasi. Paradisul nu reprezinta ceva
ce trebuie obtinut, este ceva ce trebuie creat. Depinde doar de noi sa facem acest lucru.

Aceasta criza ne ofera sansa, celor curajosi binenteles, de a ne deconecta de trecut si de-a incepe sa vietuim intr-un mod absolut nou, discontinuu fata de trecut.
Si trebuie sa facem acest lucru ACUM pentru ca perioada ramasa este foarte scurta. La sfarsitul acestei crize, ori vom intra in primul secol al noii istorii umane ori nu va mai ramane nimeni viu, nici macar o floare. In afara bombelor cu neutroni, care deja exista, se fac experimente cu razele mortale in Rusia si probabil si in America. Decat sa lanseze o bomba, e cu mult mai usor sa se imprastie aceste raze mortale care pur si simplu omoara tot ce are suflu viu. Doar lucrurile moarte raman de genul caselor, bisericilor sau templelor. Acest scenariu este un adevarat cosmar intrucat aceste raze nu sunt vizibile. Stim ca acestea exista, cei care le-au creat cautand acum o modalitate exacta de a le trimite spre o anumita tinta pentru a putea ucide toate fiintele pe care le intalnesc in cale.

Avem nevoie de mult mai multi oameni fericiti pe acest pamant pentru a preveni cel de-al treilea razboi mondial. Aceste arme nucleare si aceste masini distructive nu pot functiona singure, ele sunt controlate de fiinte umane. Iar o mana ce cunoaste frumusetea unui trandafir nu poate accepta sa apese butonul mortal. O mana care cunoaste frumusetea iubirii nu poate tine in mana o arma care aduce moartea.
Va rog acum: imprastiati rasul, iubirea, imprastiati adevaratele valori ale vietii, plantati mai multe flori pe pamant. Apreciati tot ce este frumos si condamnati ceea ce este inuman.
Daca doriti cu adevarat sa schimbati fata acestei lumi intr-un fenomen total nou cu o constiinta umana noua, va rebui sa va asumati responsabilitatea si sa preluati puterea din mana politicienilor si a popilor. Lumea trebuie eliberata din mana acestor monstrii care v-au tinut in sclavie atata timp.

Reducand totul la o simpla fraza as putea spune: daca putem mentine umanitatea fericita, atunci nu va fi un al treilea razboi mondial care ar putea "matura" totul, si nu va fi decat vina noastra a oamenilor.


Traducere din "Osho Vision, The Greatest Challenge: the Golden Future"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu