joi, 22 aprilie 2010

Adevarurile religiilor orientale



Paradoxal sau nu, cosmogoniile taoismului, buddhismului, hinduismului sunt descrise la fel in fizica quantica. Religii cu mii de ani mai vechi decat stiintele moderne stiau de mult ca miturile soliditatii si al permanentei aveau sa tulbure umanitatea in evolutia ei.
Pentru buddhisti, cauz a suprema a suferintelor este incapatanarea de nu recunoaste ca totul curge. Agatarea cu dintii si unghiile de perivilegiile contextuale hraneste iluzia stabilitatii. Chinezii celebreaza calitatea naturii de a fi in permanenta schimbare intr-un circuit etern. Iar hermeticii credeau intr-o lege din Kybalion care postuleaza ca: "nimic nu dispare, totul se transforma", neintrerupt asa in Cer precum si pe Pamant.
In cuantica, particulele sunt generate de un camp si tot in el se intorc dupa ce parcurg diferite spatii in timp. Acest camp de forte generator al vietii subatomice, este numit in hinduism Brahman. In fizica particulelor, acestea se nasc si sunt distruse aparent fara motiv.Dansul Shivei exprima dubla spirala universala a creatiei si distrugerii materiei.
Buddhistii numesc vidul creator sunyata, iar el este generatorul tuturor corpurilor vii. Tao reprezinta natura vida, fara forma a universului, dar care are in sine potentialul intregii Creatii. Fizica quantica demonstreaza matematic ceea ce religiile orientale propovaduiesc prin mitologie, arta si poezie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu