sâmbătă, 8 mai 2010

Spre 2012, cu încredereNASA a anuntat în 16 decembrie 2008 ca s-a detectat o imensa gaura în câmpul magnetic al Pamântului, câmp care înconjoara planeta protejând-o de vântul solar (energie plasmatica emisa de soare).

Pe întreaga durata a noului ciclu energetic solar, aceasta plasma nu va mai fi oprita de câmpul magnetic protector al planetei, si va ajunge, prin bresa imensa (estimare NASA: de 4 ori mai mare decât planeta), pe suprafata Terrei.

De ce nu am auzit de asta pîna acum? Pentru ca activitatea solara a fost la
minim pîna recent, iar acum urmeza un nou ciclu solar care va avea un maxim în anul 2012. Coincidenta? De ce iarasi 2012?

Lipsa activitatii solare a permis unor comentatori stiintifici sa speculeze
ca urmeaza sa intram întro mini-era glaciara.

Cu toate acestea, o echipa de cercetatori condusa de Mausumi Dikpati a afirmat în 2006 ca urmatoarea perioada de activitate solara va avea un maxim mai mare cu pîna la 50% decât precedentul ciclu.

Aceasta activitate crescuta a soarelui va face ca uriase cantitati de masa
solara coronara sa fie expulzate, astfel ca vântul solar va transporta un
surplus de plasma care va ajunge inevitabil pe Pamânt, datorita gaurii din magnetosfera planetei.

Iata cum explica situatia un cercetator NASA: "Intram în noul ciclu solar
(al 24-lea). Pentru motive care ne scapa, emisiile de masa solara coronara
care au loc în ciclurile pare (ca acesta) lovesc Pamântul cu un vârf care
este totdeauna magnetizat Nord, iar astfel este posibil sa se deschida
magnetosfera planetei si sa fie încarcata cu o imensa cantitate de plasma
chiar înainte de a începe furtuna solara. Este combinatia perfect
sincronizata pentru un eveniment unic."

Evenimentul unic la care se refera cercetatorul NASA este încetarea
functionarii satelitilor, sistemelor de telecomunicatii (fixe sau mobile) si
a retelei de transport electric terestre. Dar niciun cercetator nu doreste
sa discute despre impactul acestei furtuni solare asupra sistemului
bio-electric uman.

Sistemul bio-electric al fiecarei fiinte umane de pe planeta va fi astfel
impulsionat datorita încarcaturii suplimentare care vine de la soare. Ca
urmare, multi vor simti o încarcatura energetica mai mare decât pîna acum.

Daca fiecare se pregateste corect astfel încât corpul sau sa faca fata noilor conditii mai intens-energetice, atunci aceasta crestere energetica ce vine de la soare poate duce la o îmbunatatire semnificativa a abilitatilor umane.

Sistemul nervos uman este construit din miliarde de neuroni care comunica unul cu altul si cu miile de miliarde de celule din corpul uman.

Robert Becker a aratat ca neuronii transmit informatie prin mici semnale bio-electrice care pot fi foarte usor influentate masiv de conditiile energetice exterioare.

De aceea cei care traiesc în apropierea liniilor de transport electric de înalta tensiune sufera de deteriorarea sistemului bio-electric sensibil al corpului.

Efectul concret asupra sistemului nervos uman al acestei cresteri uriase energetice cauzata de plasma solara ajunsa pe suprafata planetei, nu este cunoscut. Si nici acela asupra relatiilor interumane si al societatii, în general.

Cu toate acestea, poate fi afirmat ca aceasta plasma solara ce impulsioneaza sistemul bio-electric uman va influenta categoric relatiile si comunicarea inter umana. Asta pentru simplul motiv ca micile semnale bio-electrice care formeaza comunicarea neuronala sunt sensibil modificate de conditiile energetice exterioare.

Nick Begich, autor al volumului "Controlând mintea umana" (Controlling the human mind), a aratat cum industria militara americana a întreprins cercetari secrete asupra sistemului bio-electric uman.

De exemplu, militarii au dat "unda verde" unui studiu la Universitatea Utah în 1985 (în urma deci cu 25 de ani) care a avut ca rezultat cartea "Îndreptarul dozarii frecventelor radio" (Radio Frequency Dosimetry Handbook) care studiaza pe larg frecventele de rezonanta electrica alte tuturor organelor si tesuturilor din corpul uman.

Exact ca un recensamânt. Aceste informatii pot fi folosite pentru a determina un efect aproape instantaneu de distrugere sau de vindecare a organului vizat, în functie de tehnologiile folosite.

Asa ca din moment ce corpul uman este manipulabil bio-electric, prin tehnologii disponibile, oare ce ne asteapta în perioada imediat urmatoare care atinge apogeul în 2012?

Este clar ca si noi, oamenii, suntem afectati gradat de aceste conditii neobisnuite aduse de ciclul energetic solar. David Sibeck, cercetator în cadrul proiectului THEMIS, afirma ca gaura din magnetosfera planetei va exista pe întreaga durata a noului ciclu solar: "Traim în vremuri foarte dure, pentru urmatorii 11 ani".

Ciclurile creierului reprezinta modul dominant în care neuronii comunica între ei pentru a organiza informatiile senzoriale despre mediul înconjurator al fiintei în cauza.

În timpul perioadei de veghe omul experimenteaza doua feluri de cicluri de functionare: beta (cu o frecventade 14 - 40 cicluri pe secunda sau Hz) care reprezinta o stare cu intensa activitate mentala similara stressului, si alpha (7,5 - 14 Hz) reprezentând o stare de relaxare mentala.

Frecvente mentale mai joase, theta (4 - 7,5 Hz) si delta (0,5 - 4 Hz), sunt expresia unei inactivitati fizice, dar mintea ajunge astfel sa experimenteze stari de meditatie profunda si somnul.

Cea mai înalta (ca frecventa) stare a creierului, gamma (peste 40 Hz), reprezinta conditia în care apar viziunile cognitive, adesea întâlnite la copii.

Pe masura ce plasma energetica solara ajunge pe Pamânt, este evident ca aceste stari de functionare a creierului vor fi afectate. Pentru unii, aceasta crestere a semnalelor bio-electrice între neuroni va determina intensificarea comunicarii intra neuronale sub forma starilor beta.

O analogie ar fi când un om care a trait toata viata lui în tihna si relaxarea unui mic sat din provincie, se muta în New York! Altii vor constata ca le lipseste vitalitatea datorita cresterii intense a electricitatii statice din mediul planetei.

Cei care reusesc sa-si canalizeze surplusul de energie din sistemul nervos în moduri constructive vor reusi foarte usor sa înceapa si sa realizeze proiecte la care de mult visau sau pe care le amânasera pîna atunci.

Capacitatea de a trece foarte usor de la o stare gamma la o stare alpha le va permite sa beneficieze de viziuni creative, pentru ca în fata noilor conditii socio-economice adesea bulversante trebuie sa raspundem cu calm si echilibru interior.

Secretul care ne permite sa beneficiem de acest surplus energetic sub forma starilor gamma este acela de a avea mereu o minte "deschisa" si orientata pozitiv pentru a fi capabili sa integram armonios viziunile care apar.

Odata ce am început sa constientizam noile capacitati cognitive mentale, este foarte important sa integram cu echilibru noile viziuni în viata noastra.

O minte deschisa si orientata pozitiv sunt conditiile care ne permit sa trecem cu bine aceasta perioada de crestere energetica solara pe care suntem obligati sa o traim.

Vom fi astfel pregatiti sa folosim armonios acest surplus de energie care ne afecteaza modul de functionare bio-electric al creierului.

Mai mult, cei care se pregatesc zi de zi, constient, pentru aceasta, devin gradat adevarati "profesionisti" în domeniul starilor mentale si beneficiaza la maxim de pe urma cresterii energetice solare reusind sa-si ridice viata pe culmi ale împlinirii si creativitatii.

de Michael Salla (Traducere si adaptare de la Examiner)

Cititi, Analizati, Concluzionati... Cu Totii Suntem Co-creatori In Acest Univers!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu