luni, 28 februarie 2011

PLUTON – ULTIMA FRONTIERA SPRE ASCENSIUNE – PORTALUL MORTII…


Pluton este a 9 a planeta a Sistemului nostru Solar, in ordinea distantei fata de Soare, cat si a descoperirii sale. A fost descoperit acum 81 de ani, de Clyde Tombaugh, la 18 februarie 1930, are 3 sateliti si ciclul sau zodiacal dureaza 240 ani.

Acum cateva zile am primit indemnul de a scrie despre Pluton, ca sa fie apreciat la adevarata sa valoare si pentru ca rolul sau esential in evolutia noastra finala sa fie inteles pe masura…

Pluton nu este o planeta oarecare, pitica, asa cum a fost incadrata in 2006 de oamenii de stiinta, din interese oculte, nu este deloc banala, ea este o planeta de granita, ultima frontiera si ultimul examen, cel mai important examen al evolutiei umane.

Pluton, astrologic este considerat planeta destinului, a Vointei Divine, misterul sublim al vietii, ce aduce crize profunde, transformari radicale, el delimiteaza ce trebuie distrus din personalitatea noastra, pentru a fi apoi reconstruit la un nivel superior.

Cunoastem cuvintele cheie plutoniene : regenerare, reevaluare, renastere, karma, reincarnare, moarte, mutatie, sexualitate, magie, initiere etc.

In mitologie, Pluton, este zeul Infernului, cel ce conduce in lumea subterana si domneste asupra mortilor, dar tot el da nastere bogatiilor neasteptate. Pluton este guvernatorul Scorpionului si casei 8.

Pluton, ca zeu al mortii, fiul lui Cronos (Saturn) si al Rheei (Geea), nu era iubit de oameni, el inspira frica, groaza chiar, celor care nu stiau adevarul despre moarte si erau mentinuti in ignoranta. Moartea inseamna trecerea intr-o alta dimensiune superioara, celei in care ne aflam acum.

Pluton, fiind descoperit recent, in 1930, nu a putut fi cercetat elaborios, precum celelalte planete, el ascunde multe mistere profunde, care incep sa se dezvaluie incet…

Traim vremuri de exceptie, suntem la sfarsitul unui Ciclu Galactic ( o rotatie completa a sistemului nostru solar in jurul soarelui central, din centrul galaxiei), si la sfarsitul celor 25920 de ani ce reprezinta Marele An Cosmic lui Platon, in care Axa Polilor Geei se aliniaza cu Constelatia Sagetatorului, din Centrul Galactic ( alinierea precesionala), in jurul datei, decembrie 2012…

In urma acestor evenimente cosmice, toate planetele din sistemul nostru solar sufera transformari, confirmate de oamenii de stiinta.

Datorita cresterii intensive a vibratiilor, frecventelor de pe Geea, ni se permite si noua pamantenilor sa accesam noi informatii subtile, specifice fiecarei planete in parte.

Astfel, a venit vremea lui Pluton sa se destainuiasca, celor care au mintile deschise, care cred ca totul este posibil.

Rolul fundamental plutonian in evolutia omenirii este in a transcende moartea, de a devenii nemuritori.

A transcende moartea, stim teoretic, ca inseamna sa ne transferam constiinta, energia, corpul fizic in corpul spiritual, in o alta dimensiune superioara, in dimensiunea 4.

Cel care a reusit acest lucru, acum 2000 de ani a fost Iisus Hristos. Iisus inainte de a urca la Tatal, la Marele sau Spirit, trebuia mai intai sa treaca prin portalul mortii, sa calatoreasca prin „infernul” propriei sale fiinte. Ca Mare Maestru de Lumina, plin de iubire si compasiune a hotarat sa croiasca drum prin moartea insasi, pentru ca si altii sa poata trece prin infern, sa Il poata urma, dupa Lumina Sa stralucitoare.

A deveni Una cu Tatal, cu Sinele Sau Divin inseamna ca cineva sa isi activeze cele mai inalte potentiale ale constiintei, in forma umana, iar Iisus Hristos a facut-o in interesul intregii omeniri, aceasta este mostenirea Lui sacra.

Ideea mortii constiente este straveche, de vreo 4000 de ani, din Sumer, Egipt, dar in Egipt se concentreaza mai mult asupra procesului mortii. Cunoastem imbalsamarea corpurilor la egipteni, despre sarcofage, mumii, mormintele din Piramide, din documentul egiptean de baza : Cartea Mortilor, un ghid ce cuprinde indicatii precise asupra calatoriei pe lumea cealalta.

Legenda lui Osiris vorbeste despre un rege ucis de fratele sau, ce devine Stapanul lumii de Dincolo, judecatorul suprem pe Taramul Mortilor. Pentru vechii egipteni moartea nu era o amenintare, era doar o trecere spre alta viata, adevarata viata, de aceea moartea era privita cu optimism, detasare. Viata o vedeau ca pe o experienta si preambulul vietii vesnice, care incepea cu trecerea dincolo de voal si renasterea prin moarte. Dorinta lor cea mai intensa era Libertatea, adica posibilitatea de a intra si a iesi din corpul fizic, atunci cand doreau, la decizia lor, iar reincarnarea era ceva firesc pentru ei.

Dar caile de acces spre alte dimensiuni nu pot fi deslusite la nivel general, colectiv, religios, ele sunt performante meritorii ale fiecarei entitati in parte, numai prin efort spiritual propriu poti ascensiona.

In astrologia egipteana se utilizau doar 7 planete cunoscute in acea vreme, 12 case, 12 zodii dar si energia cifrelor si a literelor prin metoda Kabalistica de transformare a literelor in cifre, apoi racordarea acestor energii la cele 7 energii planetare, cu ajutorul arcanelor majore si minore din Cartea de Aur a Magilor, Tarot.

Cele 78 de arcane ( 22 majore si 56 minore) se aplicau in alcatuirea hartilor ceresti, care incepeau mereu asezarea planetara cu una dintre arcanele majore special alese. Fiecare Lama de Aur contine figuri simbolice, cuprinse intre Cer si Pamant, precum e sus, asa este si jos…

In Matricea Tarot gasim inscrise codurile celor 12 constelatii, celor 7 planete, celor 36 decani si celor 360 de genii care marcheaza drumul Soarelui in univers.

Pluton nu era descoperit in vremea Egiptului, exista insa in Tarot, Arcana-Lama numarul 13, ce simboliza transformarea, ascensiunea Spiritului, in lumea fizica Moartea, depasirea voluntara a instinctelor primare prin alegere proprie, dorinta spiritului de a evolua si a fi in legalitate spirituala, initierea in nemurire…

In marea Sa intelepciune Hermes Toth a revelat informatia originala, matricea energetica a viitoarei planete Pluton, care s-a activat, s-a lasat descoperita la timpul potrivit, cand omenirea a fost pregatita sa asimileze aceasta energie forte.

La descoperirea lui Pluton, in 18 februarie 1930, din harta sa observam ca se afla in zodia Racului, la 17 grade si 46 minute, si era retrograd!… Se stie ca zodia Racului reprezinta poarta de intrare a sufletului in lumea materiala, iar Capricornul poarta de iesire a sufletului din manifestare in transcendenta.

Pluton activat favorizeaza vointa, creatia, impulsurile, inconstientul individual si colectiv, relatiile intime, alchimia, magia, sexualitatea, magnetismul.

Pluton retrograd cere imperios transcenderea zonelor necunoscute ale Sinelui nostru Inalt, cere schimbarea lumii, face ca lupta umanitatii sa inceapa din interiorul nostru mai intai, apoi sa se extinda in social. Este vorba de o karma colectiva, a omenirii in general, care si-a utilizat vointa, o parte din creatie in mod negativ, de la tiranie pana la evitarea responsabilitatilor, a deciziilor importante ce trebuiau fi luate.

Lumea exterioara in care traim se va putea schimba, transforma plutonian, numai daca se produc transformari adanci interioare, in constiinta fiecaruia.



Pluton ne mai spune ca totul vine de la Marele Creator – Tatal, ca am coborat din informatie, in energie, apoi in materie.


Pluton simbolizeaza miscarea pe verticala, descendenta, de sus in jos, ca sensul de intrare a energiilor planetare mixate prin chakra 7 sahashrara pana in chakra 1, chakra muladhara.

Pluton este anatomic, guvernatorul organelor de reproducere, iar la nivel ezoteric guverneaza alaturi de Saturn, chakra 1 si alaturi de Soare, chakra 7, deci vegheaza cu strictete energia kundalini, in canalul Susuma.

Intrarea lui Pluton in campul nostru vizual, prin semnul Racului, ne-a oferit prima sa lectie : controlul emotiilor, prin trecerea in Leu controlul vointei, domesticirea orgoliului, prin Fecioara controlul fricii si a intelectului, in Balanta controlul deciziilor, a dualitatii.

Si asa am ajuns la Pluton in Scorpion, aflat in domiciliu, la un potential maxim de actiune. Semnul Scorpionului este echivalent cu timpul in care natura moare, cand vegetatia dispare. In mitologie este legat de mitul vanatorului Orion, iar simbolul astral Orion este anterior legat de zeul egiptean Osiris, cel ce judeca faptele mortilor.

Mai gasim analogii cu Eros, zeul iubirii senzuale si cu Thanatos, geniul mortii.

Astrologic stim ca Scorpionul ca si Pluton, simbolizeaza sexualitatea, moartea, renasterea. In tranzitul lui Pluton in domiciliu ( 1984-1995 ) s-a produs o transformare profunda a omenirii legat de tot ceea ce tine de sexualitate, moralitate, vointa afirmata, radicalism, impulsuri necontrolate, toleranta, ocultism, reincarnare, karma, terorism, lupta pentru putere, excese sexuale.

Evenimentul negativ principal plutonian a fost explozia de la Cernobil, din 1986, cand Pluton se afla in opozitie cu Soarele.

Pluton reprezinta si fortele nucleare colosale ce se degaja la dezagregarea atomilor, energia nucleara ce poate fi utilizata constructiv dar si distructiv. De la descoperirea lui Pluton, in 1930, fizica nucleara, cuantica se dezvolta in ritm ametitor.

Atomul este supercercetat, el este alcatuit din protoni , neutroni ( neutronul este descoperit in 1932) si din electroni, fapt recunoscut clar, prin 1960.

Astazi se stie ca protonii si neutronii sunt alcatuiti din quarci, iar electronii din neutrino, leptoni, iar electronii sunt legati de nucleu prin fotoni, ce transporta forta electromagnetica si transmit energia lor materiei.


Tot Pluton determina aparitia Psihanalizei, prin intermediul unui plutonian Sigmund Freud, taur cu ascendent in scorpion (1856-1939) si cu Venus conjunct pe NN, l-au inspirat sa inteleaga bine axa sexualitatii.

Psihanaliza este o metoda de investigare plutoniana a inconstientului uman, a consecintelor comportamentale inconstiente. Definitia inconstientului este complexa, dar el poate fi recunoscut in comportamentul nostru cotidian si are legile sale proprii. El contine lucrurile refulate, respinse constient, pe care noi le consideram rusinoase, jenante si pe care dorim sa le uitam, un alt motiv pentru care Pluton nu este iubit…

Manifestarile ratate, lapsusurile, greselile diverse, visele sunt manifestari ale inconstientului individual.

Energia plutoniana actioneaza ca o forta atavica primordiala, ce ne poate conduce prin regresie in timp, la originile noastre edenice.

Eleverea sentimentului erotic primar, prin sublimarea energiei sexuale, inseamna subtilitate tantrica. Mortii treziti la viata din mitologie, reprezinta trezirea energiei kundalini, inlantuita in chakra Muladhara, eliberarea ei, ascensionarea ei spre Sahashrara.

Prin tranzitul lui Pluton in Sagetator ( 1995- 2008) religiile se reformeaza, adevarurile fundamentale raman baza credintei umane, si incepe regenerarea spirituala. Libertatea, credinta, aspiratia inalta capata noi valente acum, se pregateste terenul pentru primirea adecvata a Marilor Maestri spirituali.

Acum, Pluton se afla in tranzit in Capricorn ( 2008-2024 ), si produce schimbari spectaculoase in social, in plan politic, in relatiile dintre state, descentralizarea puterilor, a institutiilor statale, pregateste conditiile aparitiei unui nou sistem social.

O noua configuratie mondiala se naste, in conformitate cu vointa maselor. Totul este transformat, transmutat, nimic nu mai este ca inainte.

Trecerea in a 4 a dimensiune, inseamna a muri constient. Corpul fizic are tot ce ii trebuie pentru a afectua acest salt cuantic. Fizica cuantica, patronata de Pluton, ofera argumente solide teoriei ca noi suntem alcatuiti din cristale lichide, ca putem comunica la distanta, prin intermediul undelor cuantice, ca mintea poate calatori in timp…

Organismul uman isi dobandeste energia si informatia necesara nu numai pe cale alimentara, ci si prin fotoni ce patrund prin senzorii periferici sau prin rezonanta generata de campurile biomagnetice de langa noi.

Energia cosmica ce patrunde in corpul nostru fizic, se transforma in fluxuri de electroni si fotoni, adica in energie si informatie.

Anul 2011, este anul lui Pluton, asa cum afirma Arhanghelul Gabriel, in care se vor revela adevaruri profunde, ce ne vor rascoli constiinta. Ne vom restructura, reevalua alegerile, relatiile umane se schimba, uniunea libera este cheia, ca si libertatea, egalitatea…

Tot ce ne apartine este doar profunzimea adevarului nostru interior.

Renastem prin Pluton, Vointa Divina ne conecteaza la grupurile noastre de Suflete Ceresti, ne vom ajuta unii pe ceilalti ca o adevarata familie, dar nu inainte de a ne constientiza propria valoare, Divinitatea din noi, Cine suntem noi cu adevarat.

Apoi urmeaza asumarea responsabilitatii in fata Sinelui nostru Inalt, identificarea noastra sacra este dorinta secreta lui Pluton…

Pluton semnifica si intunericul care zace in noi, care in viata ne ispiteste de multe ori, tentatia, iar noi de frica ne ascundem in spatele Sinelui cel Inalt, traind caderi adanci si urcusuri ametitoare…

Doar atunci, cautam usa ce se deschide larg Luminii interioare, suntem aproape, suntem departe ?…

De ce ne este frica de intuneric? Un raspuns ar fi ca nu il intelegem… ne displace… e negru…

Doar Pasarea Phoenix stie ca intunericul inseamna implinire, cunoastere oculta, granita spre Acasa, spre mantuirea finala…

Ne imbracam in negru la absolvirea unei scoli superioare, ne imbracam in negru la un sfarsit de drum uman, la trecerea dincolo, care inseamna absolvirea vietii efemere…

Daca respiram lumina, fotoni, in toate celulele noastre fizice intunericul se va transmuta in Iubire Cristica, fericit ca si-a incheiat misiunea dualitatii.

Traim vremuri exceptionale, bucurati-va viata, onorati-o si alegeti sa absolviti constienti dimensiunea 3 a planului fizic, doar prin Iubirea Cristica, din inimile voastre sacre.

Ultima piatra de hotar, de incercare in evolutia noastra ramane Pluton, portalul mortii, ultima frontiera in calea ascensiunii noastre.

Daca il ignoram, izolam nu ii vom anhila puterea, dar ramane la alegerea noastra, daca dorim sa ii folosim darurile in mod constient sau sa ne foloseasca el, prin inconstient, in roata karmica a vietii…

O plutoniana in ascensiune care va iubeste, impreuna cu Pluton…

Multumesc din inima mea sacra muzei mele, ingerilor mei ocrotitori, Sinelui meu Inalt, Arhanghelilor Metatron, Mihail, Gabriel, Lordului Sananda si Mariei Magdalena, care inspira sufletele, in marea Lor iubire pentru cei care cauta adevarul, care cred ca totul este posibil. Si atunci cand mintile sunt deschise, minunile incep sa apara…

NAMASTE

sursa: http://aretya.wordpress.com

Un comentariu:

  1. Frumos articolul, cei interesati pot citi despre Pluton si la linkurile de mai jos

    http://lecturiastrologice.blogspot.com/2010/11/pluton-in-case-in-astrograma-natala.html

    http://lecturiastrologice.blogspot.com/2010/04/cat-de-puternic-este-pluton-in.html

    RăspundețiȘtergere