duminică, 5 septembrie 2010

Zamolxe - sosirea este iminenta


Prin paduri si munti de-i urca
Vei ajunge iar la ai tai
Lasa totu-n urma nu uita
Tu esti raza lumii-n vapai.

Iar la Sfinx de-ajungi intr-o zi
Inchide ochii vraja s-o simti
Ochii lumii-n ochi de copii
Inima deschide-o pe veci.

Cine oare, cine oare stie?
Cine a ajuns sus in munti
Cine oare, cine oare vine?
E lumina ascunsa intre stanci.
Vor veni si dacii nostrii buni,
Zanele din vai adinci,
Ursii bruni si lupii cei carunti,
Paznici soimii cei strabuni.


Voi la mine cand sositi, veniti cu flori de busuioc in par puse, caci ele poarta al vostru noroc. Dulcea aducere aminte, pe cai de munte va porneste/ghideaza si cu mult, mult drag, la mine va soseste. Astfel roua diminetii se asterne peste pasii, peste fruntea voastra si insotiti de Lupul Alb, gasiti drumul catre mine.
Dragi osteni va vor intampina, ghizi ai pietrelor ce stau neclintiti si isi asteapta tovarasii osteniti sa se odihneasca pe-a lor piept, pe-a lor spate, aducandu-le miresmele de mult uitate. Pasiti usor, pasiti ca-ntr-o plimbare, caci nimic nu este grabnic. Totul este pus sub Soare si v-asteapta bucurosi sa sositi. Lung-a fost drumul pana v-ati amintit. Acum totul se desteapta si e deja implinit. Fetzele toate ce voi sositi, aduc bucuria, aduc fericirea regasirii si tot ceea ce este calauzit, fiti siguri ca se-mplineste. La brat eu va pot ghida de-aici de unde sunt, cu energiile mele iubitoare, iar voi lasati misterul sa se intample, neincercand sa-l gasiti. Permiteti ca faptele apoi sa se aseze si astfel surpriza mai mare va fi, iar bucuria de manifestare,va fi,ca o explozie de lumina, mare. Si noi ne bucuram de bucuria voastra si va jucam mici jocuri, pe care apoi sa le constientizati si cu bucurie sa ne raspundeti.Aceasta intrunire ce urmeaza, la alta masa va asterne. Insasi cei sositi se vor bucura de prezenta voastra. Radiati bucuria, copii mei, caci tara are nevoie de aceasta bucurie. Umpleti-va inimile cu ea si lasati apoi lumina sa iasa in afara, umpland colturile acestor locuri.
Din scoarta muntilor strabuni, ochi multi va vegheaza. Dulci soptiri ei aduc si astfel pasii vi-i urmeaza. Fiecare munte va cunoaste. Fiecare piatra va intampina. Izvoarele anunta sosirea voastra, iar vantul va canta cararile. Iubiti de o tara intreaga, de natura, ea va astepta. Ea stie ceea ce voi ii daruiti si cu drag va intampina. Florile de stanca va privesc apropierea si va vor inunda cu parfumul lor. A voastra sosire este iminenta, iar pasii va vor fi calauziti. A voastre bunuri stravechi ce muntele le-adaposteste, cu drag va vor fi redate, caci ce va apartine, nimanui nu prisoseste,doar pe voi va ajuta si va-mbogateste. Acesta chemare strabuna lansata in eter, cheama si aduna acest popor, sub a lui cununa.
Mileniile au trecut. Oamenii au revenit constienti de a lor maretie si de a lor iubire de glie. De aceasta data si-au pus in a lor traiste, merinde alese, ca drumul usor sa-l strabata si trezirea sa le fie inlesnita. Fiecare pe-al sau drum de evolutie si-a luat masuri de protectie, momente de zguduire, urmand momente de trezire. Nimeni nu a mai dorit sa se lasa pacalit, inselat in ale sale idealuri si atunci, de-a lungul propriului drum, evenimente de marca si-a propus, aidoma unei caderi de la mare inaltime, dar in final el sa cada in picioare.
Aceasta trambita ce acum suna, aduna pe toti cei care au cazut in picioare si care bucurosi de reusita simt sa se intruneasca la o mare sarbatoare. Astfel ca aceste sarbatori se vor tine lant, fiecare auzindu-si chemarea si gasindu-ma la aceasta masa mare. Asa cum in alte dati voi gaseati cetatile sacre pornind in cautarea lor, asa si acum veti gasi aceasta mare, mare masa, unde va astept sa sarbatorim impreuna. Pasii vostri sunt ghidati, sa adunati pe toti cei ce au pornit cararea. De mana sa-i luati si la mine sa-i aduceti. Multi fac aceasta adunare si multi ma gasesc chiar ziua-n amaiaza mare. Oriunde porniti, tot de mine dati, insa cu mult mai multi spre mine veti veni. Va imbratisez cu drag si va astept. Zamolxes

sursa:http://mihaelapalade.blogspot.com

Un comentariu: