sâmbătă, 18 septembrie 2010

Esenta Omului




Tocmai ce am revenit de pe muntte, de unde cu durere mare in suflet am constatat ca pana si acolo unde suntem doar o mana de oameni si-a "bagat necuratul coada". Ce sa mai spunem de orasele mari unde criza aceasta a scos la iveala adevarata esenta a individului, pentru ca este usor sa fii bun daca soarta ti-e favorabila, dar este infinit mai dificil atunci cand totul ti-e potrivnic. Si totusi aceasta este adevarata noastra sansa de a ne demonstra noua insine mai ales, ca suntem copii ai Maretului Divin, ca prin venele noastre curge seva Universului, ca prin inimile noastre simtim pulsul Mamei Pamant, iar prin ochii nostrii putem vedea mii de galaxii.

Este atat de frumos sa te poti elibera de toate aceste neajunsuri si limitari ale vietii cotidiene, sa inoti deasupra avalansei, daca ar fi s-o punem in termeni montani. Este foarte riscant deoarece cu cat te inalti, daca hotararea ta nu ramane constanta, cu atat vei pica mai dureros. Dar imi asum riscul pentru ca am vazut minunatiile acestui Univers, iar micile neplaceri nu ma mai pot afecta. Ele apartin ignorantei si ar fi imatur din partea mea sa ma pot supara.

Tot ce vreau sa spun este ca a trecut vremea clasei "de mijloc". Nu mai exista. Aceste situatii dificile scot la iveala adevarata fata a omului si e imperios necesar ca noi sa fim constienti ca ce facem acum in aceste timpuri cu constiinta noatra, cu deciziile mai mult sau mai putin majore, conteaza enorm. Nu mai putem sta cu mainile in san vazand nedreptatile din jurul nostru, pentru ca astfel devenim si noi partasi la crime, trebuie sa facem pasul inainte curajosi si siguri, fara teama pentru ca acum stim cine suntem si nimic rau nu ne mai poate afecta.

Chiar daca aparent raul a acaparat foarte multe suflete, iar noi ne simtim din ce in ce mai singuri, nu trebuie sa ne infricoseze, ci e bine sa ramanem stapani pe situatie si sa le zambim cu iubire celor care vor sa ne faca rau. Astfel nu vor avea nici o putere asupra noastra, dimpotriva, poate undeva se va intapla un declic iar persoana respectiva se va schimba dramatic intrucat a avut un adevarat model de urmat. Iar acesta e cel mai minunat lucru care ni s-ar putea intampla, sa ajutam un frate sau o sora de-a noastra sa vada din nou lumina. Stiu este greu dar nu imposibil, si tine de fiecare daca accepta ajutorul sau nu, dar merita sa incercam. Este de fapt adevarata noastra menire pe acest magnific Pamant si suntem datori sa o indeplinim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu